tisdag 17 juli 2012

Semester

Det är lite stiltje här på bloggen. Men det är som det ska. Vi har nämligen semester nu. Man ska tydligen kunna blogga från mobilen också men det har jag inte satt mig in i än. Och ni läsare klarar er nog :). Det får bli ett sammandrag när jag kommer tillbaka. Vi ska vara både hemma och borta de här veckorna, lite av varje. Tydligen ska vädret bli bättre också och det är det väl ingen som blir ledsen för. Vi önskar er en fortsatt skön sommar med en bild som min mammas sambo tog på mig och mamma när vi hoppade ikapp på studsmattan förra veckan. Ingen ville vara sämre än den andra. Himmel, vad vi skrattade :)



måndag 9 juli 2012

Släktkalas

Min faster som bor i Borlänge är nere i Småland och hälsar på. Då passar hon på att bjuda flott på restaurang. 15 personer var vi som åt gott på Ljunga Park i Sävsjö idag. Efteråt åkte vi hem till en av mina andra fastrar och hennes man för mera häng. Och mera godsaker. Min kusin och hans fru firade 25-årig bröllopsdag för ett tag sedan. Det känns inte så länge sedan som  jag var brudnäbb...

                                          

Jag och barnen sprang runt huset och jag höll på att förlora på riktigt,utan att låtsas. De har blivit snabba. Eller så är det jag som blivit långsam... Jag, min kusin och min ena faster ingick en "gå-ner-i-vikt-till-jul-pakt". Jag ska gå ner 7 kg, min kusin minst 10 och min faster 10 kg. Jag kommer inte göra något åt det förrän efter semestern. Sju kg från augusti till december måste vara görbart.





På zoo kan man göra vad man vill och lite till...

Vi har alltså varit västerut. Barnen och jag har roat oss medan Mr R, stackarn, jobbade häcken av sig med något projekt som såklart ska strula veckorna innan semestern. Vi bodde hos vänner tillika före detta grannar. Vi hade tur med vädret, sol flera dagar. Det får man ju ändå säga var lite kors i taket en sommar som denna. Pappan i den familjen jobbade också så vi sju som kunde stuvade in oss i vår S-max och åkte både till havet och till Borås djurpark. Två vuxna och fem barn. High Life! Vi kände oss som värsta supermorsorna när vi rörde ihop pulvermos på playan och serverade med varmkorv som vi langade upp ur termos. Lite som Ann Söderlund och Hanna Widell, typ...




Djurpark är ju verkligen en toppenaktivitet! Det finns massa roligt att titta på och göra och man rör på sig nästan hela tiden. Barnen var supernöjda när vi åkte hem. Inte undra på det; vi hade både fått se en orangutang som spydde och slickade i sig spyan lika fort som den kom upp, små lejonungar som gnabbades i solen, elefanter som sträckte sin långa snabel mot räcket där vi stod för att få lite löv samt en väldigt uppspelt påfågel. När honan tappade intresset gav han sig på en stackars get som blev helt förskrämd :-) Vad mer kan man väl önska?




söndag 8 juli 2012

Några små godingar

Vi har varit iväg en sväng till västkusten. Kommer ett annat blogginlägg om det snart. Men tills vidare några bilder på ett par vänners barn. Stort grattis till våra vänner som fått sitt första barn, en son som ännu inte fått något namn. Så ny är han. Noomi kändes förståss jättestor helt plötsligt.

                                     

De andra tjejerna har vi också känt sedan de var små. Vi och deras föräldrar hade en superhärlig grillkväll på deras altan. Barnen klättrade i träd och försvann ibland till "stupet". Det var tydligen inte så farligt som det lät sa deras mamma :-) Tack för kul häng!


                                     

söndag 1 juli 2012

I Polkagrisland

En av mina bästa och äldsta (inte som i gammal dock) vänner är uppvuxen på Visingsö (ja, det bor faktiskt folk där året runt :-) I dagarna är hon hemma och hälsar på i sitt föräldrahem. Det passade då utmärkt för mig att ta hela min familj och stuva in i bilen för att åka dit och träffa henne. Familjeutflykt och träff. Två flugor i en smäll så att säga. Vi möttes på fastlandet, i Gränna. Wilda och Irma gillade VERKLIGEN att titta på polkagristillverkningen. Helt fascinerade tittade de länge, länge. Vi avslutade med att gå ner till hamnen och köpa oss lite glass. Helt rätt en sådan härlig sommardag.


Gott om godis var det gott om.


Noomi tappade sin glasskula rakt på sin ena sko. Liiiite kladdigt...



Värsta charmtrollet och hans härliga mamma.


Noomi undersöker pappas huvud. Konstigt, inget hår...










Nu är det (jul)i igen.

Picknick i det gröna

Ett av uppdragen igår var att också ta lite "mingelbilder" på familjen när de hade picknick. Här är några av bilderna i kollage. De hade verkligen tur med vädret. Perfekt utflyktsdag.



Rubinbröllop

Idag har jag varit med om en riktig utmaning. Jag hade fått i uppdrag att fotografera ett par kompisars föräldrar/svärföräldrar som firade 40-årig bröllopsdag samt alla deras barn med familjer. Att få alla på gruppbilden att titta åt samma håll och vara glada samtidigt visade sig vara omöjligt men vi tog också bilder familjevis. Det var ju lite lättare. Det blev som jag sa "levande bilder". Man ser att det rör på sig och är spring i benen :-) Tack för att jag fick förtroendet. Här kommer några smakprov.


Stort grattis till rubinbröllopet!

Tre syskon med respektive familjer.

Lillebror med flickvän.