torsdag 30 augusti 2012

Torsdag morgon 06.40

Efter att ha slängt en blick ut genom fönstret säger Wilda: Det känns som att det är lucia eller nå´t....
Det måste obönhörligen betyda att hösten är här.

tisdag 28 augusti 2012

Syskonfotografering

I fredags eftermiddag blev jag tillfrågad om jag kunde tänka mig att fotografera en syskonskara på tre på lördagen. Eftersom jag var ledig och har en man som ställer upp i vått och torrt så tackade jag ja. Vädrets makter var på vår sida, även om jag kunde önskat mig lite mera moln på förmiddagen. Det blev nämligen två fotosessioner eftersom det blev lite pömsigt på förmiddagen. På eftermiddagen var alla pigga igen och vi (jag skriver vi eftersom mamman jobbade minst lika hårt som jag :-) fick till slut några fina bilder på alla tre barnen tillsammans. Det kan verkligen vara en utmaning att fotografera barn men en väldigt kul sådan! Så, vill du ha dina barn/familj fotograferade, missa inte mitt fotoerbjudande som ligger kvar ett tag till, tills jag övat mig tillräckligt länge :-) Här är några smakprov från helgen. Goa ungar alltså!











lördag 25 augusti 2012

Mammas lilla tjej...

...har blivit så stor. I måndags började hon första klass. Jag var med henne på uppropet och fick svälja flera gånger och blinka något alldeles förfärligt för att inte börja böla. Det gick finfint såklart att räcka upp handen och svara "ja" när hennes namn ropades upp (det var alltså hon som gjorde det, inte jag... :-) Så nu är både en ny liten skoltjej och en ny, lite större, skoltjejsmamma med allt vad det innebär inskolade.


Sagolikt slottsbröllop

För två helger sedan var Mr R och jag bjudna på bröllop. Det var en före detta körkompis till mig som gifte sig med sin prins på Thorskogs slott utanför Kungälv. Allt var så fantastiskt väl ordnat så vi kände oss som värsta VIP:s. Extra kul var det att vara med och förgylla vigseln med några sånger tillsammans med lite andra "gamla" körkompisar. Det är ju så kul att sjunga! Vi åt och drack himmelskt och festade till långt fram på natten. Tack och grattis kära brudpar. Må era vägar gå er till mötes!




tisdag 7 augusti 2012

Första gången

I söndags gjorde jag något som jag aldrig gjort förut. En gravidfotografering. Det var himla skojigt måste jag säga. Vi traskade ut på ett stort sädesfält (hoppas inte bonden läser det här... Jag var lite skraj hela tiden att h*n skulle komma men vi höll oss faktiskt i kanten - ganska i alla fall...) där den blivande mamman glatt poserade på alla möjliga och omöjliga sätt och vis. När det visade sig att hon saknade ett par byxor hoppade jag ur mina i skydd av de långa axen och fortsatte i underbyxorna. Jag kanske skulle börja kalla mig för "den nakna fotografen"... Kanske kunde locka några kunder :-) Vi tog självklart några bilder på hela familjen också när jag ändå var där och hälsade på. Pappan och jag är kompisar sedan tio år tillbaka. Tack ska ni ha. Hoppas vi ses snart igen.


måndag 6 augusti 2012

Släktbröllop

I helgen var vi bjudna på bröllop. Mr R:s kusin gifte sig med sin drömprins. Jag hade blivit tillfrågad om jag, tillsammans med min svåger, kunde tänka mig att fotografera tilldragelsen. Såklart att jag ville! Att de båda var så fina gjorde liksom inte det hela sämre. Hon var klädd i sin mormors brudkrona och sin mors slöja. En riktigt vacker och klassisk brud. Festen var rolig och väl ordnad med god mat och massor av godis (tur att inte barnen var med för då hade de haft ont i magen i dagarna tre efteråt :) Vi hade skoj och önskar nu Eva och Daniel stort lycka till!



torsdag 2 augusti 2012

Semestern fortsätter

Vi har fortfarande semester men jag har tagit mig tid att fixa bilderna från vår resa till bland annat Stockholm. Det är skönt att ligga någorlunda i fas. Barnen undrade såklart var kungen, drottningen och alla prinsar och prinsessor höll hus och ville väldigt gärna hälsa på hemma hos Victoria, Daniel och Estelle. "Men vi känner ju inte dem, försökte jag" " Den givna motfrågan blev då självklart "Hur ska vi lära känna dem då?". Om någon har något bra tips på den frågan så får ni gärna skriva det här nedanför i kommentarerna. :-)