söndag 19 juni 2011

En riktig krutgubbe

Hyllas den som hyllas bör. Idag fyller min älskade morfar år och han är verkligen värd att hylla. 87 år har han hunnit bli men i sinnet är han ständigt alert och pigg. -Tjenare, tjenare! Hans stämma låter alltid lika glad när man kommer och hälsar på eller slår en pling och hans varma blick känns alltid lika välkomnande. Morfar har gåvan att få människor att känna sig sedda och bekräftade men jag tror inte att han vet om det. Man trivs i hans sällskap helt enkelt. Kanske är det för att han inte direkt dömer hunden efter håren utan tar sig tid att se och lära känna varje människa som slår sig ner en stund bredvid honom.

Hans liv har rymt både vådliga, spännande färder i Svenska flottan under 2:a världskriget och gåvan att få en stor familj med min lika kärleksfulla mormor. Deras generositet är stor - både när det gäller att bjuda på sig själva, vad huset haver och gåvor till familjen. För sisådär en tio år sedan började de en cittrakurs och nu turnérar de tillsammans med en grupp och bjuder på vad de lärt sig. Underbart!

Morfar, jag älskar dig och som sagt - du är verkligen värd att firas. Världen behöver fler som dig. Du är bäst!
Kramar /ditt äldsta barnbarn.


Här är morfar med Noomi på hennes barndop.
Det var så roligt att ni kom!
Foto: Daniel Kihlgren

3 kommentarer:

  1. Håller med till punkt och pricka! Morfar och mormor är underbara! Så fort jag tänker på dem så blir jag varm i hjärtat! <3 Älskar er!

    Kram från ett av de andra barnbarnen! / Madeleine

    SvaraRadera
  2. Får Tacka för uppvaktningen och det du har skrivet.Det är inte möjligt att det är sant allt det du skriver.Vi tycker att det är så roligt när ni kommer och hälsar på oss. Nu har vi köpt husvagn igen så nästa gång ni hälsar på kanske det blir till att grilla korv vid campen vid Nordsjöcampen!:)Än en gång ett STORT Tack för sången och gratulationen. Kramar till er alla :)) Morfar Gunnar Mormor hälsar också

    SvaraRadera
  3. Bra skrivet Susann, kan inte annat än att instämma med tidigare inlägg!

    /Barnbarn nummer tre i ordningen

    SvaraRadera