tisdag 26 juni 2012

Chokladbollar med piff

Familjens goda chokladbollar
Ca 30 stycken

Smält 100 gram smör och låt det puttra. Låt äldsta barnet röra runt smöret i kastrullen så går det lite fortare. Kom ihåg att säga till henne att smör är varmt när det smälter. Väldigt varmt. Låt under tiden mellansyskonet blanda ihop 1 dl strösocker , 3 dl havregryn, 3 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker och 3 mak kallt starkt kaffe. Glöm inte att tala om för henne att det kan vara väldigt dammigt i början när man rör, innan man fått i kaffet. Det kan damma i nästan hela köket. Tala också om att det är bra om det är kvar lite grann i bunken.
Var nu en ordentlig mamma och häll själv ner det varma, smälta smöret i havregrynsblandningen. Låt äldsta dottern blanda nu. Så det blir rättvist.
Ställ kladdet i kylen att stelna ca en timme.
Ge barnen något annat, gott, mellanmål så att de slutar skrika att de vill ha chokladbollar NU hela tiden.
Ta ut smeten ur kylen och låt barnen rulla, bulla och kladda bäst de vill. Rulla de bollar som finns kvar i pärlsocker. Här kan minstingen få vara med och hjälpa till på bänken. Kom bara ihåg att hon är väldigt snabb och vips skulle kunna ta tag i hela tallriken med nästan färdiga chokladbollar och slänga ner den på golvet.
Plocka upp de något tillplattade och rätt så dammiga chokladbollarna från golvet. Sätt minstingen i barnstol på replängds avstånd, rulla de sista bollarna i pärlsocker och ställ in en liten stund i kylen igen.
Packa en väska med chokladbollar, festis, riskakor och melon. Gå till en lekplats. Lek, fika och njut.

4 kommentarer:

  1. Fniss! Chokladbollar med smält smör är sååå smarriga!

    SvaraRadera
  2. Ja, det var första gången jag provade det. Det blev riktigt gott. Men så var de ju extra tillpiffade också :-)

    SvaraRadera
  3. Låter kladdigt!

    SvaraRadera
  4. Hahahaha!! Underbart skrivet!! :D
    /Madeleine..

    SvaraRadera