tisdag 12 april 2011

Något gott.

Jag satt och kollade igenom gamla bilder för att kanske äntligen få till några fotoböcker till tjejerna om deras första år. Då dök den här bilden upp och jag blev genast sugen :-) Tänkte att den passar att göra nu till påsk med små gula marsipankycklingar på. Testa ni också. Jag tror inte ni blir besvikna. En klick lättvispad grädde är väldigt gott till...




Chokladfudgetårta
ca 10 bitar

150 gram smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe, kallt
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver

Fudge
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 gram mörk choklad, (gärna 70 proc kakaohalt
75 gram smör, rumstempererat

Garnering
1 msk kakao


Tillagning
ca 10 bitar

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.

3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.

4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.

5. Pudra över kakao.

Receptet kommer från ”Choklad” (Natur & Kultur) av Elisabeth Johansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar